Twinkle | Digital Commerce

Onderzoek naar zero-emissie pakketbezorging

2018-05-25
57333224
  • 1:05

DPD en TNO hebben de handen ineen geslagen om pakketbezorging slimmer te maken. Eerste vrucht van de samenwerking is het project SOLiD, dat is gericht op de creatie van een ‘zelforganiserend pakketbezorgsysteem’.

Bij het SOLiD-project zijn ook vier universiteiten en een aantal gemeenten betrokken. Gezamenlijk werken ze aan onderzoek en experimenten om het pakketbezorgingssysteem verder zelforganiserend te laten verlopen, meldt het persbericht. ‘Een ander belangrijk onderwerp op de innovatieagenda is duurzaamheid. Zo wordt nu haalbaarheidsonderzoek gedaan naar zero emissie pakketbezorging in Rotterdam.’

Innovatieagenda

Met hun strategische partnership willen DPD en TNO, naar eigen zeggen, technische vernieuwing in de logistieke sector naar een hoger niveau tillen en versnellen. De samenwerking ziet op innovatie met betrekking tot voertuigen, data-analytics, robotisering en automatisering. Op basis van een gezamenlijke innovatieagenda ontwikkelen TNO en DPD concrete projecten waarbinnen geëxperimenteerd kan worden, waaronder nu dus het project SOLiD.

Leven in en rond steden

Eric Dietz, ceo van DPD Nederland, laat onder andere optekenen: ‘Onze ambitie is om het leven in en rond steden te verbeteren. De samenwerking met TNO zorgt voor een stroomversnelling en helpt ons deze ambitie te realiseren.'

E-commerce & Logistiek
Van last mile naar green mile? E-commerce & Logistiek, op donderdag 14 juni in Almere, staat geheel in het teken van duurzaamheid.