Twinkle | Digital Commerce

CameraNu.nl mag voorlopig uitbreiden

2018-05-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

CameraNu.nl mag voorlopig doorgaan met de plannen om zijn winkel in Urk uit te breiden. Dat heeft de Raad van State bepaald in een spoedzitting.

Vorige week werd bekend dat de eigenaar van het Zwolse Kamera Express, nummer 21 van de Twinkle100, via de rechter een fysieke uitbreiding van concurrent CameraNu.nl, nummer 35 van de Twinkle100, probeert te voorkomen. Volgens hem leiden verschillen in de bestemmingsplannen tot een oneerlijke concurrentiestrijd.

De Raad van State is het niet eens met die argumentatie en wijst het verzoek van Kamera Express af. Het voorlopige oordeel luidt dat 'de inwerkingtreding van het plan niet tot feitelijk onomkeerbare gevolgen leidt.' Ook verklaart de Raad van State dat het gebruik van het huidige bestemmingsplan van CameraNu.nl niet is gewijzigd, zodat Kamera Express niet gebaat is bij een schorsing van het plan.

Gedwongen vertrek

Kamera Express verhuisde eind vorig jaar gedwongen van een bedrijventerrein naar het winkelgebied in de binnenstad van Zwolle. Het bedrijf moest daar toezien hoe CameraNu.nl toestemming kreeg om zijn vestiging op een Urks bedrijventerrein uit te breiden. Volgens de eigenaar van Kamera Express zorgt dat verschil voor een ongelijk speelveld. De rechter zal later dit jaar nogmaals naar het bestemmingsplan kijken voor een eindoordeel.