Twinkle | Digital Commerce

Bruna komt met eigen reader voor leesapplicatie Bliyoo

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:44

Bruna introduceert binnen enkele weken een eigen reader voor Bliyoo, ‘het eerste abonnement op onbeperkt lezen in Nederland’. Gebruikers betalen 9,95 euro per maand voor toegang tot het boeken of -tijdschriftenassortiment. Een combinatieabonnement kost 14,95 euro.

Bliyoo bouwt voort op Bruna Tablisto, de digitale leesapplicatie die een paar jaar geleden op de markt kwam. ‘Na een update van de app ziet alles er opeens anders uit. De reden is dat we Tablisto hebben aangepast om een nieuw product te lanceren’, aldus Bruna vanochtend in een e-mail aan klanten.

Vast maandtarief
De nieuwe merknaam Bliyoo werd in februari al naar buiten gebracht, maar pas gisteren zijn de mobiele applicaties beschikbaar gekomen (iOS, Android). Woordvoerster Linda Eradus laat Twinkle desgevraagd weten dat Bruna binnenkort een eigen reader op de markt brengt, die in ieder geval in de eigen winkels te koop zal komen. De naam van de fabrikant wil ze nog niet noemen.

Eradus: ‘Verder onderzoeken we nog of Bliyoo geschikt kan worden gemaakt voor meer bestaande e-readers. Veel mensen lezen nu eenmaal graag op die apparaten, onder andere vanwege de lange batterijduur en het e-ink scherm. Tenslotte kan ik zeggen dat er sowieso nog een online reader via de browser komt, gestreamd, voor het lezen op de pc.

All you can read
Bruna’s nieuwe troef wordt wel ‘de Netflix’ of ‘de Spotify’ voor digitaal lezen genoemd, omdat gebruikers tegen een vast maandtarief onbeperkte toegang krijgen tot digitale content. ‘Je kunt bij ons echt zoveel lezen als je wilt’, benadrukt Eradus, ‘zonder restricties.'

Kracht in de combinatie
Op basis van een onderzoek onder ongeveer duizend proefpersonen verwacht Bruna dat de meeste gebruikers zullen kiezen voor het combinatieabonnement. Met deze optie om binnen één dienst zowel boeken als mediatitels te lezen, onderscheidt de keten zich van andere digitale leesdiensten als eLinea (kranten en tijdschriften), Tom Kabinet en Elly’s Choice (e-books).

De boeken en magazines van Bliyoo zijn te lezen op desktops en mobiele apparaten. Push2Tablet is de technische partner.

Lees ook: Marc Tomassen (Bruna): ‘Onze strategie staat als een huis’ (24 december 2014)