Twinkle | Digital Commerce

Doek valt voor bezorgdienst UberRush

2018-04-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Uber trekt de stekker uit zijn bezorgdienst UberRush. De snelle bezorgdienst werd in 2014 gelanceerd, maar werd nooit echt een succes. Op 30 juni stopt de dienst er mee.

UberRush is een dienst waarbij particulieren pakketjes ophalen bij bedrijven en deze snel op een ander adres afleveren. Pakketjes van meer dan 13 kilo worden niet bezorgd. Met de snelle bezorgdienst wilde Uber onder andere chauffeurs van zijn taxidienst meer werk bezorgen of ritten met passagiers en pakketten combineren. De dienst was alleen in de steden New York, San Fransisco en Chicago beschikbaar.

'Big bold bets'

In een e-mail. die Uber naar zijn klanten stuurt, schrijft het bedrijf: 'Bij Uber geloven we in 'big bold bets'. En hoewel het einde van UberRush valt te betreuren, gaan we door met onze missie om betrouwbare technologie te bouwen die mensen en steden wereldwijd bedient.'

Shyp

Het is de tweede snelle bezorgdienst in korte tijd die aangeeft te gaan stoppen. Vorige week nog besloot koeriersbedrijf Shyp te stoppen met zijn diensten. Vooral de vertraagde consumptiegroei heeft het doek doen vallen voor Shyp. 'Groei ten koste van alles is een gevaarlijke valstrik waar veel startups in vallen, inclusief de mijne', aldus ceo Kevin Gibbon.