Twinkle | Digital Commerce

Taxi-app Gett bezorgt nu ook pakketten in Londen

2017-11-11
180101
  • 1:06

De Britse taxi-applicatie Gett stapt in pakketbezorging. Het bedrijf belooft pakketjes binnen de Londense stadsgrenzen in een half uur af te leveren op de plaats van bestemming, voor 6 pond.

Gett zet scooters in om zijn on-demand service te realiseren. Londenaren kunnen tussen negen uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds een beroep doen op de dienst en een oproep plaatsen in de mobiele app.

Zone 1
Vervolgens verschijnt binnen twintig minuten een koerier voor de deur die de order in dertig minuten op locatie aflevert, mits dit in het centrum van de Britse hoofdstad is. Bezorgen in Zone 1 kost standaard 6 pond, daarbuiten is de fee hoger, schrijft The Next Web.

Alleen kleine pakjes
Een nadeel van de dienst is dat alle pakjes met scooters worden bezorgd. Alleen kleine pakjes van minder dan 5 kilo kunnen dus vervoerd worden. De scooters leverden eerder al champagne en wijnen op bestelling bij consumenten thuis.

Postmates en Shutl
Gett heeft concurrentie van allerlei koerierdiensten en webretailers met een eigen bezorgservice. Zo komt het Amerikaanse Postmates dit jaar naar Londen en heeft Shutl al naam gemaakt met zijn one hour delivery service voor onder andere Argos. UberRush is nog niet in Londen aanwezig.