Twinkle | Digital Commerce

Waarom winnaars wonnen

2018-03-30
1001562
  • [nieuws]
  • 2:28

Wehkamp, de Bijenkorf, InShared, Picnic, Coolblue en Corendon sleepten gisteren de Shopping Awards Vakprijzen in de wacht. Wat deden zij zo goed? Hieronder lees je een korte motivatie van de jury over de winnaars in zes categorieën:

Fashion & Lifestyle: de Bijenkorf

De Bijenkorf heeft het afgelopen jaar met een relatief klein team veel bereikt. Vergeleken met het jaar ervoor maakte het bedrijf online een flinke sprong; de vorderingen zijn tot in de finesses uitgevoerd. De jury prijst de manier waarop de Bijenkorf personalisatie toepast – onder meer in de vorm van een persoonlijk cadeautje bij een bestelling. Het personal styling team, de uitbreiding met dertig topmerken en goede klikcijfers bij designermerken zijn belangrijke hoogtepunten.

Financial & Personal services: InShared

Inshared koppelt geavanceerde data intelligence aan de achter­kant aan een in vorm en inhoud onderscheidende consumentenpropositie. Met een combinatie van hoogstaande technologie, klant­gerichtheid en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap is de verzekeraar toonaangevend in Nederland. De jury is onder de indruk van de grote innovatieve waarde.

ING Home & Living: wehkamp

Wehkamp heeft in 2017 een aantal duidelijke keuzes gemaakt. Het webwarenhuis heeft een mobile first-strategie ontwikkeld en focust op het gezin als doelgroep. Met persona Saskia laat wehkamp zien deze groep goed te kennen. Daar­naast onderscheidt de e-tailer zich in assortiment, logistiek en levering; de bestelde bank staat morgen in huis. Ten slotte is het bedrijf sterk bezig een eigen merk neer te zetten en doet het aansprekende experimenten, zoals last mile bezorging met Fietskoeriers.nl.

Kieskeurig.nl Consumer Electronics & Telecom: Coolblue

Van de genomineerden is het Coolblue het beste gelukt om onderscheidend te zijn. De jury is erg onder de indruk van de manier waarop Coolblue de consument be­dient: ‘Klantcontact van A tot Z.’ Het zelfbenoemde klantreisbureau heeft volgens de jury bewezen erg datagedreven te zijn: datadriven 3.0. ‘Een Nederlandse onderneming die op wereldniveau acteert.

Levensmiddelen & Persoonlijke verzorging: Picnic

2017 was het doorbraakjaar van Picnic. Het model met distributiecentra en hubs is bewezen succesvol en lijkt toekomstbestendig; het bezorgterrein werd verveelvoudigd, wat niet ten koste ging van de operationele kwa­liteit. Picnic is ook innovatief met de creatie van vraaggerichte ketens, die versheid bevorderen en derving helpen voorkomen. De start-up koppelt naar eigen zeggen een low cost model aan een high end experience. Daar sluit de jury zich bij aan.

Travel & Leisure: Corendon

Corendon slaagde er met een klein team in korte tijd in om een grote stap te maken op het gebied van interactieve mar­keting. Ruim een jaar geleden werd iedere bezoeker benaderd als een nieuwe klant. Door de toepassing van onder andere slimme algoritmes kent Corendon zijn klanten nu beter, en dat werpt vruchten af. Daarnaast is Corendon erin geslaagd om online en offline marketing te integreren in de gepersonaliseerde aanbieding van de fysieke folders op basis van online klantgedrag en boekingen.

Klik voor de jurymotivaties over:
* Bol.com, de Beslist.nl Beste Winkel van Nederland
* Zamro, winnaar van de Intershop B2B Award
* JuriDox, winnaar van de DHL Game Changer Award

Tijdens het Shopping Awards Event, op 8 maart, won online fashion outlet Otrium al de Beste Starter Award. Alles over de (winnaars van de) Shopping Awards lees je in het dossier.