Twinkle | Digital Commerce

Lokaal platform Breda doet bezorgproef met pakketkast

2017-05-27
527362
  • [nieuws]
  • 0:56

Het online platform Marktlokaal, waar inwoners van Breda verswaren kunnen bestellen, start een pilot met brievenbusleverancier Parcer. Bezorgers kunnen boodschappen van de lokale winkeliers in de slimme pakketkast aan huis afleveren.

Sinds een jaar kunnen consumenten in Breda verse producten als vlees, groente en brood via het lokale platform bestellen. De speciaalzaken brengen de online bestelde boodschappen dan naar een afhaalpunt. Deelnemers van de pilot met Parcel International krijgen de bestellingen nu in hun proef-pakketkast thuisbezorgd.

De Parcer-box kost 250 euro in aanschaf. Gebruikers betalen daarnaast € 3,90 maandelijkse servicekosten. De gemeente Breda steunt de proef in de hoop dat de lokale economie profiteert en het autogebruik in Breda wordt teruggedrongen.

Pakketkasten
Veel bedrijven komen met een oplossing voor de last mile, het afleveren van pakketten aan huis wanneer consumenten niet thuis zijn. Zo is er de Logibox met meerdere vakken, de Parcelbox4u met verzekering en de mobiele bezorgbox van PostNL.
 Lees ook: 'Pakketkasten aan huis: nog veel haken en ogen' (Twinkle 1- 2015)