Twinkle | Digital Commerce

PayPal en eBay stellen afscheid uit

2018-04-26
1000562
  • 1:03

EBay-klanten kunnen nog zeker de komende vijf jaar betalen met PayPal: bij de presentatie van hun eerste kwartaalcijfers van 2018 lieten beide bedrijven weten een nieuwe overeenkomst te hebben afgesloten.

Onlangs maakte eBay nog bekend zijn voormalige dochterbetaaltak volledig in te ruilen voor de Nederlandse betaalprovider Adyen; die transitie zou al over drie jaar plaatsvinden. Met het vernieuwen van de samenwerking schuift dat moment nu verder op.

Zelfstandig verder

PayPal, dat in 2002 ingelijfd werd door eBay, besloot in 2015 af te scheiden van de online marktplaats om zijn groeiambities verder te verwezenlijken. De payment service provider boekt sindsdien veel groei; ook de meest recente kwartaalcijfers tonen een omzetstijging van 24 procent naar 3,69 miljard dollar.

Winst en omzet

Met een nettowinst van 511 miljoen dollar bleek PayPal de afgelopen maanden rendabeler dan eBay, dat met 407 miljoen euro ruim zestig procent winst inleverde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De marktplaats verklaart die terugval door een verhoogde investering in het binnenhalen van klanten. De omzet is wél toegenomen, met 12 procent naar 2,6 miljard dollar.