Twinkle | Digital Commerce

ING ontwikkelt overboekingen voor Google Assistant

2018-05-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:23

ING werkt samen met Google om overboekingen met diens spraakassistent Assistant mogelijk te maken. Rond de zomer moet dat beschikbaar worden.

De bank bevestigt aan het FD dat het samenwerkt met de zoekgigant, maar laat nog in het midden om welke toepassingen het gaat. Een exacte lanceerdatum geeft de bank ook niet. 'Het is nog niet zo ingeburgerd als inloggen met je vingerafdruk, maar we verwachten er veel van', laat een woordvoerder van ING weten aan de krant. 

De lanceerdatum van de nieuwe toepassing van de bank zal naar alle waarschijnlijkheid samenhangen met de komst van Assistant naar Nederland. Die is op dit moment nog niet beschikbaar in ons land, maar Google liet eerder al weten dat Assistant later dit jaar naar Nederland moet komen.

ABN Amro

Concurrent ABN Amro, dat experimenteert met Siri, laat aan de krant weten niet van plan te zijn dat experiment op de korte termijn uit te gaan breiden. 'Beeldbankieren zien we als kansrijker', aldus directeur apps en digitale innovatie Roland Booijen. De bank wil liever investeren in technologie waar meer vraag naar is.

Spraakgestuurd winkelen

In een eerder verschenen onderzoek van ABN Amro en Q&A onder 1.200 huishoudens en 87 retailers blijkt dat één vijfde van hen over vijf jaar bereid is om spraakgestuurd aankopen te doen. Van de onderzochte retailers is zes op de tien zelf ook enthousiast over de nieuwe technologie. Zij zien spraakassistenten als Google Assistant, Siri en Alexa als een kans. 56 procent van de 87 retailers verwacht de techniek binnen drie jaar alleen of met een partner te gaan gebruiken.