Twinkle | Digital Commerce

Nieuw dozenontwerp moet retourneren bij C&A eenvoudiger maken

2018-04-05
1000562
  • 0:59

Kledingwinkel C&A heeft in samenwerking met Arvato een nieuwe kartonnen doos ontworpen voor online bestellingen. De doos is zodanig ontworpen dat hij eenvoudig te openen en sluiten is. Wat het ideaal maakt voor retourneren.

De belangrijkste vernieuwing aan de doos is de deksel, die nu aan de voorzijde kan worden opengemaakt middels een afscheurstrip. Een kleefstrook zorgt ervoor dat hij weer dicht kan. Het karton is gemaakt van gerecycled materaal. Knüt Bruggemann, hoofd E-commerce Operations C&A: 'We hebben gemerkt dat veel van onze klanten niet weten waar het pakket moet worden geopend, daarom hebben we ons verpakkingsconcept samen met Arvato geanalyseerd en een functioneler ontwerp ontwikkeld.'

Duurzaam

Om ervoor te zorgen dat de dozen zo duurzaam mogelijk worden ingepakt, wordt de doos in de juiste maat gesneden alvorens hij wordt gevuld. Hierdoor is ook minder opvulmateriaal nodig, waardoor de dozen minder ruimte in beslag nemen in de vrachtwagen. Op jaarbasis betekent dit een vermindering van 250 transportritten. Dit heeft weer een positief effect op het milieu.