Twinkle | Digital Commerce

Lidl verstuurt ‘voorraadbox’ naar Duitse online klanten

2017-11-11
180101
  • 1:19

Lidl start met het bezorgen van ‘voorraadboxen’ aan Duitse online klanten. Producten uit de categorie Lebensmittel & Drogerie worden in een kartonnen doos binnen twee tot drie dagen gratis thuisbezorgd.


Lidl’s nieuwe Vorratsbox biedt Duitsers de mogelijkheid om voordelig hun voorraadkast aan te vullen met droge kruidenierswaren en huishoudelijke artikelen van de discounter. Volgens nieuwssite Online Händler geldt er geen minimum bestelwaarde voor de inhoud. Een potje olijven van 69 eurocent wordt dus ook gewoon gratis thuisbezorgd. Later zal er waarschijnlijk wel een besteldrempel komen.

DHL
De producten worden door DHL thuis geleverd. Ook is het mogelijk om de doos in een pakketautomaat van de vervoerder te laten bezorgen.

Strijd tegen Amazon
De Vorratsbox verschijnt enkele dagen na de lancering van Amazon Pantry in Duitsland en Oostenrijk. Anders dan bij Lidl, waar elke consument kan bestellen, is Amazon Pantry exclusief voor Prime-leden. Artikelen uit de dozen van Amazon worden binnen twee tot drie dagen voor €4,99 thuisbezorgd.

Enorm assortiment
Aan onze oosterburen verkoopt Lidl al een zeer breed assortiment aan producten online, waarvan een flink aantal web only. In de Duitse webshop zijn, naast supermarktartikelen, onder andere kinderbedjes, bloemen, fietsen, vitamines, rekenmachines, tablets, laarzen, boeken en keukenmachines te koop.

E-commerce in Nederland
In ons land is de online verkoop van Lidl nog beperkt. Voor zijn Nederlandse hoofdkantoor in Huizen zocht het bedrijf afgelopen zomer naar een senior manager online. Die zou onder meer een belangrijke rol moeten gaan spelen 'bij het opzetten en uitrollen van de e-commerce activiteiten van Lidl Nederland’.