Twinkle | Digital Commerce

'OpenSaaS' e-commerceplatform Woosa van start

2018-03-01
1000331
  • [nieuws]
  • 1:12

Vanaf vandaag is er een nieuwe speler op het gebied van webshop software: Woosa. Dat zich presenteert als 'het enige 'OpenSaas' e-commerce platform met als doel ondernemen eenvoudiger te maken'. 

Oprichter van het platform is Jessica Hoogsteen, die Woosa bedacht als tegengeluid voor bestaande platformen als Magento en Lightspeed. 'Het voordeel van Woosa is dat webshops hun vrijheid behouden. Met ons OpenSaaS platform bieden we veel mogelijkheden met plugins. Zo bieden we plugins voor Sendcloud en Mollie, maar als e-tailers een koppeling met Buckaroo willen houden, dan is dat ook mogelijk'. 

Flexibel platform

Woosa is gebasseerd op het bestaande cms van Wordpress in combinatie met WooCommerce. Volgens de nieuwe webwinkelbouwer is het systeem daarom stabiel, schaalbaar en breed inzetbaar. Daarnaast is het platform flexibel en kan elke functionaliteit toegevoegd en onderhouden worden door Woosa, zo valt op de site te lezen.

Concurrentiestrijd

Uiteindelijk wil Hoogsteen met Woosa de concurrentie aangaan met platformen als Lightspeed en Magento. 'Lightspeed voert steeds meer een omnichannel-strategie. Dat laat een gat achter dat Woosa wil opvullen. Als ik 10 procent van de huidige markt bezit, dan ben ik heel tevreden. Ik zou graag willen dat op 1 januari 2019 vijfhonderd webshops van Woosa gebruikmaken.'