Twinkle | Digital Commerce

Online boekenwinkel eci verandert naam in BookSpot

2018-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Boekenwinkel eci gaat vanaf vandaag verder als BookSpot. De naamswijziging is onderdeel van diverse veranderingen die het bedrijf doorvoert om zijn reputatie te verbeteren.

Eci werd in 2014 overgenomen door Novamedia en sindsdien slonk het aantal leden van 200.000 naar 100.000. Er moest dus wat veranderen, vertelt Boudewijn Poelmann, ceo Novamedia. 'Deze nieuwe naam is de afronding van de eerste fase van de nieuwe plannen. Eci wordt gehinderd door de nadelen van de naam. Er is regelmatig onderzoek gedaan naar de reputatieverbetering van eci. Die ging te langzaam. Er gaat nog veel veranderen, we barsten van de ambitie om lezen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. 

Boekenautoriteit

BookSpot wil zich na de naamswijziging verder richten op uitbreiding van het online platform, zo moet het assortiment worden uitgebreid van 730.000 naar 2 miljoen boeken. Daarnaast wil de boekenverkoper meer samenwerkingen aangaan en liggen er overnames in het verschiet. Dit alles om de doelstelling van BookSpot te behalen: dé boekenautoriteit van Nederland en Vlaanderen worden, zowel on- als offline.

Faillissement

Na het faillissement van eci in 2014, nam Novamedia, bekend van onder andere de Postcode Loterij, het bedrijf over. Poelmann zag een 'enorm groeipotentieel' in het voormalige postorderbedrijf en een digitale verandering werd ingezet. Onder andere een nieuw logo en nieuwe website waren onderdeel van die transitie. 

Lees ook: 'Eci's Jeroen van der Meulen: 'Ik ben een echte Hollander' (Twinkle 10-2017)