Twinkle | Digital Commerce

'Geen plaats meer voor Instacart bij Whole Foods'

2018-03-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De overname van supermarktketen Whole Foods door Amazon vorig jaar zou Instacart, die samenwerkt met Whole Foods, in een ongemakkelijke positie plaatsen.

Dat melden medewerkers van de bezorgdienst aan Bloomberg.

De e-tailer zou zelf de boodschappenbezorging van de supermarktketen op zich willen nemen, een taak die nu nog bij concurrent Instacart ligt. 'Er is geen plaats meer voor Instacart bij Whole Foods. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Instacart volledig is uitgeschakeld', meldt een voormalig Amazon executive aan de nieuwssite

Samenwerking

Instacart werkt sinds 2014 samen met Whole Foods. Consumenten selecteren door middel van de Instacart-app Whole Foods-boodschappen voor bezorging bij hen thuis. In 2016 sloten beide partijen een nieuw contract, waarbij Whole Foods de aandelen in de bezorgdienst vergrootte. 

Investering

Vorige maand haalde Instacart nog omgerekend 160 miljoen euro op in een investeringsronde. De bezorgdienst wil daarmee de messen slijpen in de strijd met Amazon. De waarde van de start-up wordt na de investering geschat op 3,4 miljard euro. Een jaar geleden haalde het bedrijf nog ruim 300 miljoen euro op.