Twinkle | Digital Commerce

Carrefour opent 'binnen enkele maanden' marktplaats Spanje

2018-03-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Carrefour is voornemens binnen enkele maanden een marktplaats te openen in Spanje. De Franse supermarktketen heeft al marktplaatsen in Frankrijk en Polen. België krijgt binnenkort een dergelijk platform.

Naast de 100.000 producten op de webshop van Carrefour, kunnen Spaanse consumenten binnenkort dus ook producten van derden kopen. 

Volgens directeur e-commerce Carrefour Spain Rafael Sanchez-Sendarrubias moet het platform 'in de loop van de komende paar maanden' online komen. 'We zijn van mening dat dit een ontwrichtend en zeer interessant idee is voor onze klanten.' Het assortiment van de Spaanse webshop moet door de komst van de marktplaats uitbreiden van 100.000 producten naar zo'n twee miljoen artikelen. 

België

Carrefour kondigde vorig jaar de komst van een online marktplaats aan in België. Dat project loopt nog, een definitieve lanceerdatum is nog niet bekend. 'We wilen er zo snel mogelijk mee beginnen', gaf de keten destijds aan tegen De Tijd. 

Radicaal

Carrefour zit midden in een reorganisatie. De supermarkt gooit het roer radicaal om en richt zich volledig op het verbeteren van de online divisie. De komende jaren wil de keten 2.8 miljard euro investeren in online, daarvoor moet twee miljard euro worden bezuinigd, onder andere op het hoofdkantoor in Parijs. Vorige week nog kondigde Carrefour de uitrol van zijn Carrefour Pay applicatie aan, waarmee consumenten contactloos kunnen betalen.