Twinkle | Digital Commerce

'Amazon heeft supermarktambities in Frankrijk'

2018-03-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

E-tailer Amazon zou zich ook in Frankrijk meer willen richten op de supermarktbranche. Dat meldt directeur Amazon Frankrijk Frederic Duval in gesprek met Journal du Dimanche. 

Concrete plannen heeft de online gigant nog niet, maar duidelijk is dat Amazon na de overname van Whole Foods vorig jaar, inzet op een expansie van zijn food tak naar Europa. 'We zouden de dienst erg graag in Frankrijk willen lanceren, maar alles op zijn tijd. Een lancering gaat gepaard met een investering', vertelt Duval tegen de krant. 

Whole Foods

Na de overname van Whole Foods door Amazon vorig jaar, de grootste transactie ooit, is de Amerikaanse e-tailreus bezig zijn ambities in de foodsector waar te maken. Système U, het bedrijf achter hypermarkten als Hyper U en Super U, gaf recent nog aan gesprekken te voeren met Amazon over een eventuele samenwerking. Vorige maand nog gaf het bedrijf aan tweeduizend nieuwe banen te willen creëren in Frankrijk. 

Boodschappendienst

De e-tailer is al wat langer actief in Europa met zijn boodschappenbezorgdienst AmazonFresh. Nadat AmazonFresh in 2015 in Amerika van start ging, breidde de dienst uit naar Frankrijk, Duitsland en Italië. In Seattle opende Amazon recent zijn eerste kassaloze winkel Amazon Go. Of en wanneer er meer kassaloze winkels van de e-commerce gigant komen, is nog niet bekend. 

Lees ook: 'Waarom zou Amazon in de foodsector stappen?' (Twinkle 06-10-2017)