Twinkle | Digital Commerce

Samenwerking Zalando en Fashion For Good biedt Fashion start-ups meer kansen

2018-01-10
26241476
  • [nieuws]
  • 1:22

De Duitse e-tailer Zalando heeft een partnerschap gesloten met kledingplatform Fashion For Good. Met de samenwerking willen beide partijen de innovatie binnen de mode-industrie versnellen en vergroten.

De samenwerking biedt Zalando de mogelijkheid gebruik te maken van het zogeheten Fashion For Good-plug and play accelerator programma. Dit programma geeft innovatieve start-ups de mogelijkheid en financiën om door te groeien. 

Voordelen over en weer

Het partnerschap levert beide partijen de nodige voordelen op: Zalando krijgt dankzij gespecialiseerde screening de kans om sneller innovaties te ontdekken, Fashion For Good krijgt daar in de plaats de expertise van Zalando voor terug. 'Met Zalando is onze groep van partners verbreed. Zalando voegt e-commerce specifieke competenties toe. Dit betekent dat ze oplossingen kunnen bieden, samen kunnen werken en voort kunnen borduren op de innovaties die gericht zijn op digitale en platform gebaseerde technologieën', vertelt Fashion For Good in een reactie aan Twinkle

Build

Eerder vorig jaar presenteerde Zalando het partnerprogramma Build, waarmee de nummer 3 van de Twinkle 100 de mogelijkheid biedt aan jonge ondernemingen om door te groeien. De Israelische start-up Bllush was destijds als eerste bedrijf verbonden aan Build. De samenwerking tussen Zalando en Fashion For Good is geen onderdeel van het Build programma.

Integrated Commerce

Eerder al zette Zalando in op de term die de webshop integrated commerce noemt, waarbij het lokale winkeliers de kans biedt om hun assortiment op de site van de e-tailer aan te bieden.

Lees ook: 'Modestad zonder grenzen' (Twinkle 25-01-2017)