Twinkle | Digital Commerce

Google Pay gelanceerd in de VS

2018-02-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Google heeft zijn nieuwe betaalapp Google Pay in Amerika gelanceerd. De applicatie is een update van de huidige Android Pay-app. In de toekomst wordt ook Google Wallet geïntegreerd. 

Vorige maand werd al bekend dat Google zijn digitale betaalopties ging samenvoegen tot een nieuwe algemene betaaldienst. 

Met de Google Pay-app kunnen consumenten eenvoudig al hun recente transacties overzien. De applicatie bestaat uit twee pagina's: een home tab en een cards tab. Met de home tab kunnen gebruikers al hun transacties zien. Via de cards tab worden betaalkaarten bewaard.

Android Pay en Google Wallet

Google Pay moet het voor consumenten makkelijker maken hun betaalinformatie in te zetten bij digitale transacties. Voorloper Android Pay werd vooral gebruikt voor digitale transacties via een Android smartphone. Google Wallet is bedoeld voor, voornamelijk, onderlinge transacties via een gekoppelde betaalpas. Dit is alleen mogelijk in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Op termijn moet ook Google Wallet worden geïntergreerd in de Google Pay-app. Voorlopig hernoemt Google de Wallet applicatie naar Google Pay Send. 

Openbaar vervoer

De nieuwe applicatie kan ook worden gebruikt om te reizen met het openbaar vervoer. Op dit moment werkt dit alleen in de steden Londen, Kiev en Portland. Later moet de functie naar meer steden uitrollen.

Het is nog niet bekend wanneer Google Pay naar Nederland komt.