Twinkle | Digital Commerce

Google smelt Android Pay en Wallet samen tot Google Pay

2018-01-09
25081410
  • [nieuws]
  • 1:04

Google brengt zijn digitale betaalopties Android Pay en Wallet samen tot een nieuwe dienst: Google Pay. Volgens de zoekmachine is de samensmelting de eerste stap in een algemene betaalservice van Google.

De nieuwe noemer moet het volgens Google makkelijker maken voor consumenten om hun betaalinformatie, die opgeslagen is op hun Google-account, in te zetten bij digitale transacties. 

Ondersteunende partijen

Google Pay is onder meer al te gebruiken bij Airbnb, Dice, Fandango, HungryHouse en Instacart. Ook transacties bij Youtube, Chrome en Android apps zijn in de toekomst via Google Pay te voldoen.

Apple

Google's concurrent Apple beschikt al langer over een dergelijke betaaloptie. Het Amerikaanse electronicabedrijf lanceerde Apple Pay zo'n drie jaar geleden. Apple Pay is (nog) niet beschikbaar in Nederland, al gaan er wel geruchten dat de betaaldienst ook in ons land snel actief wordt.  

Google Assistant

In navolging van Google Pay meldt de zoekmachine dat zijn virtuele assistent, Google Assistant, op 400 miljoen devices beschikbaar is. Google Assistant is de tegenhanger van Amazon’s spraakassistent Alexa.