Twinkle | Digital Commerce

Beerwulf, Otrium en Twickto genomineerd voor Beste Starter Award

2018-03-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Start-ups Beerwulf, Otrium en Twickto zijn genomineerd voor de Beste Starter Award, onderdeel van de Shopping Awards 2018. Zij dingen mee naar de onderscheiding, die tegelijk met de Publieksprijzen XS wordt uitgereikt op 8 maart.

De drie partijen, die respectievelijk handelen in speciaalbier, kleding en constructiespeelgoed, presenteerden hun motivaties vandaag aan de vakjury. De professionals kiezen op basis daarvan welke start-up de award voor beste startende Nederlandse onderneming in digital commerce ontvangt.

Twee van de kandidaten - Beerwulf en Otrium - richten zich specifiek op e-commerce; Twickto koos voor een omnichannel-strategie.

Startende ondernemingen

Als Heinekens proeftuin voor e-commerce kan start-up Beerwulf rekenen op de steun van een grote investeerder; de handelaar in craft beer zocht in zijn eerste bestaansjaar direct al het buitenland op. Dat geldt ook voor Twickto, dat zijn eigen variant op constructiespeelgoed (een 'jongensdroomverhaal') niet alleen in Europa, maar ook in Azië aan de man brengt. Otrium, sinds twee jaar actief op de Nederlandse markt met een online fashion outlet, richt met een recente geldinjectie eveneens het vizier op pan-Europese activiteiten.

Uitreiking

De winnaar wordt op donderdag 8 maart bekendgemaakt door presentator Dennis Weening tijdens de uitreiking van de Shopping Awards Publieksprijzen XS in de Westerunie in Amsterdam.