Twinkle | Digital Commerce

Bakker.com in surseance van betaling

2018-01-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Bakker.com verkeert in surseance van betaling. Het bedrijf, dat 635 werknemers in 21 landen telt, zou in financiële nood verkeren na een stukgelopen overnamedeal.

Aan het Leidsch Dagblad verklaart de directie uitstel van betaling te hebben aangevraagd, in de praktijk dikwijls een voorbode van een faillissement. 'Wegens technische redenen is het alleen mogelijk om onze after pay betalingen te gebruiken', meldt de website aan bezoekers. De klantenservice is bereikbaar; vakbond CNV verklaarde eerder dat personeel naar huis zou zijn gestuurd.

Vermeende overname

In de afgelopen weken zou zich een overnamekandidaat voor de tuinspecialist gemeld hebben, met wie Bakker.com gesprekken voerde; naar verluidt zouden die op niets zijn uitgelopen. Op navraag van Twinkle bij Bakker.com kwam nog geen reactie.

Vernieuwd e-commerce platform

Ceo Paul Geraeds, in 2014 aangesteld door de zonen van oprichter Piet Bakker, kreeg opdracht het bedrijf te transformeren van postorderbedrijf naar webwinkel. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor content. Eind 2016 migreerde Bakker.com zijn site naar een nieuw platform: daar nam de webwinkel iets te weinig tijd voor, zei Geraeds tijdens de Webwinkel Vakdagen een jaar geleden. ‘We werden door Google als nieuw gezien en verloren daardoor onze koppositie in de ranking. Dat heeft ons heel wat SEA-geld gekost.’