Twinkle | Digital Commerce

'Honderden ontslagen bij Amazon'

2018-02-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Amazon zou van plan zijn honderden werknemers, voornamelijk in zijn hoofdkantoor in Seattle, te ontslaan. Dat meldt The Seattle Times.

De zet is opvallend te noemen. Gezien het fors aantal werknemers die er bij Amazon de afgelopen jaren zijn bijgekomen. In 2010 had de e-tailer nog 5.000 werknemers. Tegenwoordig lopen er ruim 40.000 werknemers rond. Amazon zou zich nog steeds hevig roeren op de arbeidsmarkt, meldt de krant

'Als onderdeel van onze jaarlijkse planning, passen we onze werknemersaantallen aan. Dat betekent dat er ontslagen vallen op enkele locaties. Daar tegenover staat het actief aannemen op vele andere regio's. Werknemers die getroffen worden, helpen we met het vinden van een nieuwe baan in de plaatsen waar we aan het aannemen zijn', vertelt een woordvoerder.

Eigen bezorgdienst

Dat Amazon fors aan het uitbreiden is, werd gisteren nog maar eens duidelijk. De e-tailer zou zijn nieuwe bezorgdienst Shipping with Amazon 'binnen enkele weken' lanceren in Los Angeles. Het bedrijf wil daarmee de strijd aangaan met grote vervoerders UPS en FedEx.