Twinkle | Digital Commerce

'Shipping with Amazon als eerste in LA'

2018-02-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Los Angeles zou de eerste stad zijn waar Amazon zijn nieuwe eigen bezorgdienst begint, mogelijk over een paar weken al. Dat meldt de The Seattle Times, de goed ingevoerde krant uit de thuisstad van het bedrijf.

Begin oktober verschenen onbevestigde berichten over de vermeende bezorgplannen van Amazon. Vorige week kwam een nieuwe, meer concrete geruchtenstroom op gang. Inmiddels circuleert er ook al een naam voor de dienst: 'Shipping with Amazon'.

Bezorgen voor marktplaatspartners

Amazon bezorgt al eigen orders in 37 Amerikaanse steden. Volgens de Wall Street Journal, die vorige week schreef over de plannen, gaat het bedrijf binnenkort ook pakjes voor derden bezorgen, te beginnen met externe verkopers op zijn marketplace. Uiteindelijk zou de dienst in de hele VS beschikbaar moeten komen.

Nachtmerrie

De plannen van de online gigant jagen de Amerikaanse pakketreuzen UPS en FedEx de stuipen op het lijf. Amazon zou de twee vervoerders weg willen concurreren met lage prijzen. Het bedrijf investeert al jaren in geautomatiseerde distributiecentra op zijn thuismarkt, om verzendprocessen te optimaliseren.

Beetje bij beetje 

Amazon breidt zijn logistieke tentakels steeds verder uit. Het bedrijf bouwt aan een mondiaal fulfilment netwerk voor zichzelf en partners. Sinds anderhalf jaar beschikt het met Prime Air over een eigen vloot met vliegtuigen.

Lees ook: Miljardenwinst voor Amazon (2 februari 2018)