Twinkle | Digital Commerce

Verschil maken op de zakelijke markt

2018-02-09
16131210
 • 1:56

In b2c heeft digital commerce al een hoge vlucht genomen, maar ook in b2b is de impact van e-commerce enorm, zowel qua effect op de hele waardeketen als in omvang. Maar hoe zorg je ervoor dat je b2b-onderneming digital commerce goed implementeert? Waar houd je rekening mee en hoe maak je de juiste keuzes?

De expertgroep B2B Digital Commerce van ShoppingTomorrow geeft in zijn bluepaper en verschillende video’s antwoord op de centrale vraag: ‘Wat zijn de belangrijkste succesfactoren in b2b digital commerce?’

Om tot goede, overzichtelijke antwoorden te komen hebben de experts vier relevante onderwerpen behandeld:

 1. Productinformatie
  Productinformatie is cruciaal in b2b digital commerce. Op basis van die content vindt de b2b-klant je product en beslist hij al dan niet om te bestellen. Het is een tijdrovende klus om je data op orde te krijgen, maar het levert je ook veel op. Zo kunnen je klanten beter, meer en sneller inkopen en jouw product wederverkopen in het geval van een distributeur.
   
 2. Organisatorische uitdagingen
  Digitale transformatie gaat niet zonder slag of stoot. Elke organisatie loopt vroeg of laat tegen een aantal zaken aan. Door slim te handelen verloopt de weg naar een digital minded organisatie een stuk soepeler. De expertgroep geeft daarbij als tips om het management aan boord te krijgen van je plannen en om de verschillende silo’s binnen de organisatie met elkaar te verbinden.
   
 3. KPI’s in b2b
  Meten is weten, ook in b2b. Besluiten nemen op basis van data en het luisteren naar je klant is essentieel. Bepaal daarbij wel wat je dagelijks wilt meten en welke KPI’s je met je directie wilt delen.
   
 4. Hoe stel je je e-commerce team samen?
  E-commerce is een vakgebied dat je er niet ‘even bij’ doet. Wil je als organisatie serieuze resultaten boeken met e-commerce, dan moet je er ook serieus op inzetten en er een team op zetten

De centrale vraag van de expertgroep wordt ook uitgebreid beantwoord in de video ‘Let’s talk b2b’, waarin vier experts de belangrijkste bevindingen bespreken met Herbert Pesch van Evident Digital (voorzitter van de expertgroep) en Roelof Swiers van Intershop (gastheer). Daarnaast is er van elke bijeenkomst een korte videoreportage gemaakt. Deze video’s vind je hier.

Twinkle besteedt aandacht aan de bevindingen van de expertgroepen van ShoppingTomorrow. De rapportages zijn gebundeld in het boek 'Tijd voor transformatie: verander vandaag!' Op de site van het onderzoeksplatform zijn de bluepapers van de verschillende expertgroepen los en kosteloos te downloaden.