Twinkle | Digital Commerce

Richemont biedt 2,7 miljard voor Yoox Net-a-Porter

2018-08-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Het Zwitserse Richemont heeft zijn oog laten vallen op Yoox Net-a-Porter; de handelaar in luxe sieraden- en horlogemerken biedt per aandeel van de webwinkel 25 procent boven de huidige koers, ofwel 2,7 miljard euro.

Richemont, dat kampt met een dalende omzet, zette in boekjaar 2016/2017 4 procent minder om dan in het boekjaar ervoor. Bij Yoox Net-a-Porter floreert de omzet juist; de meest recente jaarcijfers tonen een groei in verkopen van tien procent in het afgelopen jaar, waardoor de online luxereus meer dan twee miljard euro omzette.

Oude bekende

Richemont, eigenaar van onder meer luxemerken Cartier en Dunhill, bezit al 25 procent van de aandelen van YNAP; dat kocht e-commerce platform Net-a-Porter in 2015 van Richemont. Met de overname van heel YNAP hoopt Richemont zijn online positie te verstevigen, het assortiment van het platform uit te breiden en nieuwe markten te betreden. YNAP zocht het afgelopen jaar zelf al de Arabische markt op via een joint venture met een Midden-Oosterse investeringsgroep.

LVMH

Indien de overname doorgaat, stuit Richemont onder meer op concurrentie van het nieuwe 24sevres.com, een online platform voor luxegoederen van modehuis LVMH. Dat ging in juni live in meer dan zeventig landen.