Twinkle | Digital Commerce

Yoox Net-a-Porter mikt met investeerder op Midden-Oosten

2017-05-27
24401373
  • [nieuws]
  • 0:52

Yoox Net-a-Porter en de Midden-Oosterse investeringsgroep Symphony Investments gaan samen in een joint venture die zich richt op de online verkoop van luxegoederen in het Midden-Oosten.

De partijen steken bij elkaar 130 miljoen euro in de nieuwe joint venture. Het komende jaar gaat Yoox Net-a-Porter (YNAP) uit naam van de nieuwe bedrijfsvorm 'luxe producten' verkopen in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar, Bahrein en Oman; een gat in de markt volgens Mohammed Alabbar, eigenaar van Symphony Investments.

Samenwerking
YNAP en Alabbar sloegen al eerder een zakelijke brug toen laatstgenoemde in april 4 procent van de aandelen kocht van het fusiebedrijf. De ondernemer is tevens eigenaar van Emaar Properties PJSC, het grootste vastgoedbedrijf van het Midden-Oosten.

E-commerce platform
Alabbar timmert flink aan de weg om e-commerce in zijn regio tot bloei te brengen. Onlangs werd bekend dat zijn organisatie begin volgend jaar platform Noon.com lanceert, dat Alibaba en Amazon regionaal naar de kroon moet gaan steken.