Twinkle | Digital Commerce

Oprichtster Net-a-porter vertrekt vlak voor fusie

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Natalie Massenet, die vijftien jaar geleden de webwinkel voor designermode Net-a-porter oprichtte, zegt uit het bedrijf te stappen. Binnenkort fuseert Net-a-porter met Yoox tot een online luxereus waarover Massenet deels de leiding zou krijgen.

Net-a-porter opereert al enkele jaren onder de vleugels van Richemont. Na het bedrijf herhaaldelijk in de etalage te hebben gezet, meldde Yoox in maart de helft van de aandelen over te willen kopen. De fusie zou deze maand worden beklonken.

Leiding
Massenet zou samen met Yoox-oprichter Federico Marchetti in het bestuur plaatsnemen, maar zou volgens Business of Fashion enkel de leiding krijgen over redactionele content en de sales strategie. Marchetti krijgt de dagelijkse leiding over ‘’s werelds grootste online luxury retailer’ met een geschatte waarde van 2,5 miljard dollar.

‘We zijn net begonnen’
De Net-a-porter-oprichtster zegt na een vakantie niet plaats te willen nemen in het bestuur van het nieuwe bedrijf en al haar aandelen te verkopen. Dit komt op ongeveer 153 miljoen dollar, aldus Business of Fashion. Volgens de Amerikaanse nieuwssite gaf Massenet eerder aan niet te willen vertrekken. ‘We zijn net begonnen’, zei zij in juli. Het is onbekend waar zij haar carrière vervolgt.

Asos
Deze week werd ook bekend dat Asos-directeur Nick Robertson na vijftien jaar terugtreedt. Hij wordt opgevolgd door Nick Beighton, tot voor kort chief operating officer. Robertson blijft als niet uitvoerend bestuurder betrokken.