Twinkle | Digital Commerce

Snel schakelen in nieuwe website

2018-01-22
1000562
  • [visie]
  • 1:33

‘Jullie beloven een offerte binnen 1 uur. Hoe verwerken jullie die aanvragen zodat je deze belofte kunt nakomen?’ vroeg Michelle Roijakkers, corporate recruiter van Wickey.nl in haar column in Twinkle 9 (november 2017) aan Mark Schouten, commercieel medewerker bij Premiumgids.nl.

'We zijn met Premiumgids.nl gestart in 2001, toen webshops volledig in opkomst waren. Anno 2017 biedt onze website ruim 75.000 verschillende relatiegeschenken. Met zo’n groot aanbod is het belangrijk dat de klant op meerdere manieren in contact met ons kan komen. Daarom bieden we, naast de mogelijkheid om ons te bereiken via telefoon en mail, ook een chatfunctie aan. Daarmee kunnen klanten via onze website direct in contact komen met een medewerker. Zo kunnen we vragen over de offerte, een specifiek artikel of een aangeboden drukmethode direct beantwoorden.

Tot twee jaar geleden werden offertes in Word uitgewerkt. Die uitwerking kostte ons heel veel tijd. In 2016 heeft Premiumgids.nl daarom een grote innovatieslag gemaakt door de website een complete make-over te geven, waardoor het mogelijk is om online producten volledig te configureren en direct te bestellen.

Zodra de klant een offerte heeft aangevraagd, komt die aanvraag in ons systeem te staan. Vervolgens wordt deze aanvraag aan één van onze verkopers gekoppeld en uitgewerkt tot een offerte. De verkoper verstuurt die offerte en fungeert daarna als eerste aanspreekpunt voor de desbetreffende klant. Op deze manier kan de klant direct contact leggen met de juiste verkoper omtrent zijn aanvraag. Dit geeft ons de mogelijkheid om snel te schakelen en binnen één uur de offerte te versturen. Deze vernieuwingen maken het voor ons én de klant een stuk makkelijker en vooral overzichtelijker.'

Mark Schouten is commercieel medewerker bij Premiumgids.nl. Zijn vraag aan Tijn Swinkels, corporate marketeer van Aces Direct, is: ‘De Aces Direct slogan is “de persoonlijke klik in IT”. Hoe maak je dit als IT-leverancier in je webshop waar?’