Twinkle | Digital Commerce

Investeerder weg bij Neckermann na ruzie

2018-01-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Axivate Capital stopt als investeerder bij Neckermann.com. Het bedrijf verkoopt zijn minderheidsaandeel aan Neckermann's moederbedrijf Readen Retail. Reden voor de verkoop is een conflict tussen beide maatschappijen.

Dat meldt het FD. De investeerder geeft als reden voor de verkoop: ‘De omstandigheden van eind vorig jaar rondom de meerderheidsaandeelhouders van Readen.’  Met omstandigheden doelt Axivate, dat 23 procent van de aandelen bezat, op de ontevredenheid die heerste over de omzetcijfers van Neckermann.com en de daaropvolgende arrestatie van de eigenaren van de webwinkel.

Witwaspraktijken

In 2017 deed de FIOD een inval bij Neckermann. Eigenaren Joop en Ronald Steenbergen van Readen werden daarbij gearresteerd. De opsporingsdienst vermoedde dat er witwaspraktijken ter waarde van vijf miljoen euro hadden plaatsgevonden. Bij de inval vond de FIOD onder meer grote sommen contant geld.

Faillissement

Onder investeringsmaatschappij Axivate ging Neckermann in 2014 failliet. Readen Holding Corporation nam het bedrijf over en behield Axivate als minderheidsaandeelhouder. Onder Readen's bewind ging de fysieke winkel van Neckermann.com failliet, waarna beide partijen in een conflict belandden.