Twinkle | Digital Commerce

Zoef.com failliet verklaard

2017-12-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Zoef.com is failliet. Het verhuurplatform voor diensten en producten op feest- en evenementgebied is met ingang van 20 december officieel bankroet verklaard.

De Rechtbank Amsterdam heeft op 21 december het faillissement van de onderneming uitgesproken. Op de website van het platform wordt nog geen melding gemaakt; ook staan er nog stage-vacatures per januari 2018 open.

Het is nog onbekend waarom Zoef.com, dat zich de 'grootste online huurservice van Nederland' noemt, over de kop is gegaan. De curator bekijkt op dit moment mogelijkheden voor een doorstart.

Vernieuwingen

Zoef.com begon het jaar 2017 nog vol goede moed met de introductie van shop-in-shop-platforms op zijn site, waar verhuurders zichzelf kunnen aansluiten. 'De vernieuwde online one-stop-shop neemt alle drempels rondom huren weg door bestaande e-commerce services te integreren in het platform en dat te combineren met een slim algoritme', verklaarde oprichter en ceo Niels Duijvestijn in januari tegenover Twinkle. Er lagen internationale plannen klaar: na lancering op de Belgische en Duitse markt zou het platform zich in de rest van Europa manifesteren.

Investering

Duijvestijn begon in 2013 met de onderneming en verscherpte twee jaar later de focus ervan naar de party- en eventsector. Het platform ontving eind 2016 een investering van 1,4 miljoen euro uit handen van strategisch partner Equium Holding en venture capital-partij Astor Participaties. Ook Patrick Kerssemakers (fonQ) en Laurens Groenendijk (Treatwell) zijn partners van het bedrijf.