Twinkle | Digital Commerce

Investeer in HR

2017-12-15
1000562
  • [visie]
  • 1:27

‘Hoe vinden jullie goed gekwalificeerd personeel?’ vroeg Nancy Pustjens, ceo van Style4walls.com in haar column in Twinkle 8 (oktober 2017) aan Michelle Roijakkers, corporate recruiter van Wickey.nl.

Wickey is een familiebedrijf, oorspronkelijk begonnen in transport en groothandel van bouw- en tuinmaterialen. In 2009 opende de webshop en vandaag de dag zijn we Europees marktleider in houten speeltoestellen die we zelf ontwikkelen, produceren, assembleren en rechtstreeks aan de consument verkopen.

Ons huidige team van meer dan 120 medewerkers bestaat uit collega’s uit heel Europa. Wickey is een internationaal groeiende organisatie met een informele bedrijfscultuur en ontwikkelingsmogelijkheden. We hebben een grote naamsbekendheid in de markt en onder potentiële kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. We krijgen veel respons van talent dat zich graag bij ons team aansluit, ondanks de krappe arbeidsmarkt.

Ons bedrijf staat bekend als werkgever waar je niet alleen welkom bent als je werkervaring hebt. Startend talent krijgt juist de kans om die ervaring op te doen en zich te ontwikkelen. Voor de echte marketinggoeroes en (design)ontwikkelaars is Wickey één grote speeltuin. Daarnaast hebben we ook mogelijkheden op klantenservice, inkoop, finance, IT, logistiek en productie. Deze diversiteit trekt kandidaten uit alle richtingen aan, die zelf hun weg naar Wickey weten te vinden.

Om in te spelen op de veranderende arbeidsmarkt hebben we in september 2017, naast onze vestiging in Gangelt (Duitsland), een tweede locatie geopend in Sittard. Hiermee zitten we dichter op de arbeidsmarkt en kunnen we medewerkers een Nederlands contract aanbieden. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in uitbreiding van onze HR-afdeling. Onze recruiters benaderen dagelijks via hun eigen netwerk en via LinkedIn latent werkzoekenden uit zowel de industriële sector als mensen met een passie voor e-commerce voor een mooie job opportunity.

Michelle Roijakkers is corporate recruiter van Wickey.nl. Haar vraag aan Mark Schouten, commercieel medewerker bij Premiumgids.nl, is: ‘Jullie beloven een offerte binnen 1 uur. Hoe verwerken jullie de aanvragen zodat je deze belofte kunt nakomen?’