Twinkle | Digital Commerce

Amazons Echo en muziekstreamdienst in Nederland

2017-12-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Amazon maakt zijn slimme speaker Echo beschikbaar in Nederland. Op zijn Duitse website biedt de e-tailreus vanaf nu internationale edities van het apparaat aan, dat tot nu toe nog geen Nederlands spreekt.

Consumenten in ons land kunnen drie versies van de Echo bestellen: de standaard Echo, Echo Dot en Echo Plus. Nederlanders moeten de slimme speaker in het Engels aanspreken en kunnen er nog geen producten mee bestellen op Amazon. 

Muziekstreamingsdienst

In tegenstelling tot de Amerikaanse versie kan de internationale versie geen muziek van Spotify afspelen: wat wél tot de mogelijkheden behoort, is het via spraak aansturen van Amazons eigen muziekstreamingsdienst. De e-tailer maakt bekend Amazon Music Unlimited naar 28 nieuwe landen te halen, waaronder Nederland. Een maandabonnement op de muziekdienst kost 9,99.

Amazon in Nederland

In steeds meer vormen duikt Amazon in ons land op; eind vorige week bleek nog dat het Nederlandse Vos Logistics dit najaar begonnen is met goederenoverslag voor Amazon.de naar ons land. In november maakte Amazon bekend zijn Prime-abonnementsdienst voor de Nederlandse markt beschikbaar te stellen; Prime Video arriveerde een jaar geleden al. De ontwikkelingen rondom de nummer 6 van de Twinkle100 volgen elkaar steeds sneller op sinds het bedrijf Amazon.de vertaalde in het Nederlands, nu bijna anderhalf jaar geleden. Bij Amazon.nl zijn nog altijd louter e-books te koop. Bij de zuiderburen domineert Amazon inmiddels als grootste speler in de e-commerce markt.