Twinkle | Digital Commerce

Coolblue op groen met nieuwe inpakmachine

2017-12-06
1000562
  • [video]
  • 1:10

Coolblue heeft een nieuwe inpakmachine in gebruik genomen die per dag 20.000 pakketten kan verwerken. Doordat dozen op de juiste hoogte van de producten gevouwen worden, is in verpakkingen tot negentig procent minder opvulmateriaal nodig.

De machine is sinds vandaag aan het werk in Coolblues 'grote schuur' in Tilburg. Negentig procent van het assortiment kan ermee worden ingepakt, waarbij rekening gehouden wordt met de grootte van de artikelen. Dat weerhoudt de retailer er niet van grappen op de bekende blauwe dozen te plaatsen, er zijn er zelfs nieuwe bijgekomen.

Minder vrachtwagens

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: 'We willen het voor onze klanten niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener doen. Dit door minder opvulmateriaal te gebruiken, maar ook door het aantal ritten van onze vervoerders te verminderen. Zo vertrekken er door de kleinere pakketjes tot 15 procent minder vrachtwagens vanuit het Coolblue-magazijn in Tilburg.'

Uitbreiding

In het Brabantse distributiecentrum wordt ondertussen flink bijgebouwd; er komen drie extra hallen bij in de uitbreiding van 22.000 naar 88.000 vierkante meter vloeroppervlak. De nummer 2 van de Twinkle100 investeert ook op fysiek vlak en opende onlangs zijn eerste XXL-winkelconcept aan de Amsterdamse Zuidas.