Twinkle | Digital Commerce

Bol.com neemt fietskoeriersbedrijf Cycloon over

2021-12-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Bol.com neemt Cycloon over. Dat maken de twee partijen dinsdag bekend. Het online platform neemt een meerderheidsbelang in het fietskoeriersbedrijf en neemt zo een deel van de bezorging in eigen handen.

Cycloon nam in 2016 het initiatief tot het fietskoeriersplatform Fietskoeriers.nl en bezorgt inmiddels in ruim zestig steden. Met de investering van bol.com willen de partijen de groei van de koeriersdienst versnellen. Na de transactie zal Cycloon de post- en pakketbezorging voor huidige klanten voortzetten en daarnaast ook pakketten gaan leveren voor bol.com. Het gaat om zowel pakketten van bol.com zelf als pakketten van verkooppartners die hun artikelen opslaan in de distributiecentra van bol.com. Het is voor het eerst dat het platform zich zelf met bezorging gaat bemoeien. Tot nog toe was bol.com volledig afhankelijk van externe bezorgdiensten.

Duurzaamheidsdoelstellingen

De samenwerking met Cycloon draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van bol.com. Volgens Vincent Weijers, directeur Logistiek & Operatie (COO) bij bol.com is het een goede manier om de verduurzaming van de groeiende pakketbezorging te versnellen en de bezorgcapaciteit uit te breiden. ‘Met het meerderheidsbelang in Cycloon zetten we een nieuwe stap richting onze uitgesproken ambitie om onze directe voetafdruk in 2025 terug te brengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket.’

Het huidige management van Cycloon wordt voortgezet en de bestaande aandeelhouders van Cycloon blijven als aandeelhouders betrokken. Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de transactie afgerond in de eerste helft van 2022. Vier jaar na de transactie zal bol.com ook de resterende aandelen verwerven. Cycloon zal ook dan als zelfstandig merk blijven voortbestaan.