Twinkle | Digital Commerce

Talpa schroeft e-commerce op met overname Emesa

2017-12-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:28

Emesa, het bedrijf achter onder meer Vakantieveilingen.nl, is overgenomen door Talpa Network en wordt daarmee de 'nieuwe e-commerce organisatie' van het mediabedrijf.

Met Emesa zet de holding van John de Mol een nieuwe stap in 'de transformatie naar een  toonaangevend multimediabedrijf', middels nieuwe crossmediale concepten. Emesa zelf hoopt op meer mogelijkheden om consumenten te bereiken - wekelijks zijn dat er bij Talpa 12,8 miljoen - met zijn online merken. Naast Vakantieveilingen.nl zijn dat onder meer ActievandeDag, TicketScout en het internationale VavaBid.

Nederlandse marktkennis

'Talpa is het enige grote mediabedrijf dat volledig Nederlands is en kent de markt als geen ander', zegt René Louter, ceo van Emesa. 'Met onderscheidende content en mediaconcepten ontstaan er fantastische nieuwe mogelijkheden om onze klanten over alle kanalen heen te bereiken.'

E-commerce plannen

Ook Talpa verwacht veel van zijn nieuwe dochter, die het bedrijf dichter bij gestelde doelen op e-commerce gebied moet brengen. 'E-commerce vervult een strategische functie binnen onze groeiplannen', aldus Talpa-ceo Pim Schmitz. 'Samen met de technologische en e-commercekennis van Emesa gaan wij adverteerders innovatieve en waardevolle proposities aanbieden met additionele inzichten over online kijk-, luister- en zoekgedrag van kopende consumenten.'

Travel en retail

De aandelen van Emesa zijn sinds 2012 in handen van investeerder Cyrte. De e-tailer meldt een ordergroei van veertig procent over dit jaar en noteerde drie miljoen transacties, waarvan 70 procent via mobiel. Inmiddels komt een kwart van de omzet uit België. Het assortiment van Emesa, dat oorspronkelijk binnen de reisbranche bleef, is de afgelopen jaren uitgebreid met retailactiviteiten, zoals de verkoop van vaatwastabletten en horloges. 

De overname is ter goedkeuring aangeboden bij de betreffende instanties en is, naar verwachting van de twee bedrijven, eind dit jaar rond.