Twinkle | Digital Commerce

PostNL koopt derde pakketstapelaar

2017-12-01
1000589
  • [nieuws]
  • 1:04

PostNL heeft CheapCargo overgenomen. Daarmee is het Nijmeegse vervoersbedrijf na My Parcel en Shops United de derde pakketstapelaar die PostNL in relatief korte tijd toevoegt aan zijn portfolio.

Dat meldt Ecommerce News. Waar My Parcel als single carrier slechts het aanbod van PostNL-diensten voor zendingen toonde, zijn Shops United en CheapCargo multi carriers, waarbij bovendien de meeste bestellingen tot dusver via andere aanbieders vervoerd werden. PostNL heeft het volledige aandelenpakket van Cheap Cargo overgenomen.

Uitbreiding naar b2c

De tarievenvergelijker voor pakketten bedient momenteel alleen de zakelijke markt. CheapCargo geeft op zijn website echter aan binnenkort ook particuliere klanten te gaan bedienen. Het bedrijf biedt webwinkeliers een automatische koppeling met zijn systeem, zodat online orders automatisch worden ingeladen en een verzendlabel geprint kan worden.

Zelfstandig opererend

Evenals bij de overname van Shops United begin deze maand behoudt de nieuwe dochteronderneming de eigen autoriteit, benadrukt PostNL. Het huidige management blijft aangesteld bij de leiding van het bedrijf. CheapCargo onderscheidt zich door een brede en internationale focus. Tot nu toe konden alleen Nederlandse bedrijven gebruikmaken van zijn dienstverlening, maar binnenkort zullen ook partijen uit België er zendingen kunnen aanmelden.