Twinkle | Digital Commerce

Locafox koppelt reserveeroptie aan fysieke winkelreclame

2017-11-16
1755781
  • 0:59

Bij bepaalde Duitse winkels is het voortaan mogelijk producten te reserveren via lokale advertenties. Dat is het gevolg van een samenwerking tussen Google en Locafox. De winkelier heeft geen eigen website nodig.

De meeste productzoekopdrachten vinden tegenwoordig plaats op smartphones, weet Google. Met Local Inventory Ads kunnen retailers inspelen op die mobiliteit; hun reclame verschijnt als een consument in de buurt zoekt naar een product dat ze verkopen.

Meteen reserveren

Locafox presenteert een oplossing waarmee shoppers vanuit een lokale advertentie meteen een product kunnen reserveren. De Duitse marktplaats spreekt over click & collect functionaliteit (hoewel van bestellen geen sprake is) en claimt een Europese primeur.

Een klik op de lokale Google-reclame brengt de shopper naar de landingspagina van de adverterende winkelier op Locafox, ‘quasi ein virtuelles Schaufenster’. Behalve openings- en andere relevante informatie is daar ook een reserveerknop te vinden:

Twintig koppelingen

Locafox heeft al twintig fysieke retailers op deze manier gekoppeld aan Google, laat het bedrijf weten. Daaronder bevinden zich winkelketens met nationale bekendheid bij onze oosterburen.

Google Shopping

Local Inventory Ads, onderdeel van Google Shopping, zijn (nog) niet beschikbaar in Nederland.