Twinkle | Digital Commerce

About You stelt technologie beschikbaar aan derden

2017-11-28
1200675
  • 1:05

Met de About You Cloud treedt het naamgevende bedrijf voortaan op als dienstverlener voor andere e-commerce bedrijven. Om te beginnen kunnen zij gebruik maken van Backbone, de naam van About You’s eigen backend software.

Backbone is bedoeld voor bedrijven met een online jaaromzet van 100 miljoen euro of meer, laat About You weten. Het gaat derhalve om grote spelers, die verder willen groeien en technische groeidrempels willen slechten. Backbone wordt gepresenteerd als ‘the world’s first enterprise-ready, API based eCommerce infrascture’.

About You Cloud

Backbone is onderdeel van de About You Cloud, die e-commerce bedrijven ook andere mogelijkheden zal gaan bieden. De software draait op AWS, merkt Emerce op, waardoor concurrent Amazon indirect ook wat vruchten plukt.

Omzetverdubbeling

Met diepe zakken en veel bombarie bestormde About You anderhalve maand geleden de Nederlandse markt. De pure player uit de stal van Otto koerst af op een jaaromzet tussen de 250 miljoen en 280 miljoen euro, ongeveer een verdubbeling van de 135 miljoen vorig jaar.

Amazon en Zalando

About You streeft naar een top-3 positie op de Europese online modemarkt en zoekt openlijk de strijd met Amazon en Zalando om de beste podiumplaats. ‘Bij Amazon koop je mode, bij Zalando vind je het, bij AboutYou ontdek je het’, maakt de uitdager de verschillen duidelijk.