Twinkle | Digital Commerce

Google maakt reserveerknop internationaal beschikbaar

2017-10-24
1000562
  • 1:04

De 'Book Online'-knop die Google de afgelopen tijd in de Verenigde Staten heeft getest, komt binnenkort internationaal beschikbaar. Bedrijven kunnen daarmee hun klanten vanuit de zoekmachine een boeking laten plaatsen.

Via een Google My Buniness-account kunnen retailers de blauwe knop straks aansluiten op hun online agenda. Google ging ervoor in zee met vijftien partners op boekingsgebied, waarvan voornamelijk Amerikaanse; bedrijven die de knop willen gebruiken, moeten hun diensten via hen aanbieden. Google bouwde een tracking tool voor de knop, zodat retailers weten hoeveel verkeer vanuit de Book Online-knop komt.

'Stand out from the crowd'

Boekknoppen zijn goed voor conversie, benadrukt Google. 'Reserveerknoppen kunnen helpen om je bedrijf te laten opvallen tussen de andere. Consumenten kunnen een afspraak maken in minder dan een minuut, rechtstreeks vanuit je listing - en je kan het gemakkelijker maken voor hen om klant te worden.'

Focus op diensten

Voorlopig lijkt de focus van de reserveerfunctie op ticketing en dienstverlening te liggen; in de aankondiging spreekt Google nog niet over het reserveren van producten. Een andere nieuwe functionaliteit van de zoekmachine voor retailers is het gisteren gepresenteerde 'Pay with Google', dat verschillende betaaldiensten bundelt. Aan die dienst staan inmiddels veertig betaalpartners gekoppeld.