Twinkle | Digital Commerce

De Jong Intra op overnamepad

2017-11-08
180101
  • 1:03

Touroperator De Jong Intra heeft over het boekjaar 2010 zijn omzet zien stijgen naar 96,3 miljoen euro. Om verdere omzet groei te realiseren wil de touroperator andere partijen overnemen.

Dat zegt commercieel directeur Coby van Dongen tegen vakblad Reisrevue. ‘We groeien nog steeds autonoom, maar als je in een verzadigde markt met veel nieuwe toetreders sneller wilt groeien, dan is er maar één oplossing en dat is het overnemen van andere partijen.’ Van Dongen heeft een aantal overnamekandidaten op het oog, maar noemt nog geen namen.

Van Dongen zegt verder veel te investeren in de relatie met de klant; de consument en het reisbureau. De vraag is volgens haar hoe je anno 2011 die twee partijen faciliteert in het afhandelen via een ‘boekbare’ site. De Jong Intra hanteert een streng level playing field, waarbij op de website en in het reisbureau dezelfde prijzen gelden. ‘Ook verwijzen we waar mogelijk naar het reisbureau. We spelen met de gedachte om een direct label richting de consument te starten, zonder dat het de agent raakt. Maar zo ver is het nog niet.’

Voor de De Jong Intra was het online kanaal in 2010 goed voor 33 miljoen euro omzet, tegen 31 miljoen in 2009.