Twinkle | Digital Commerce

Met de trein naar Frankrijk

2017-05-26
  • 1:46

Eind augustus wil ik een lang weekend naar Frankrijk. En het leek me wel weer 'ns leuk om dat per trein te doen. Ik ga naar NS.nl en klik daar op 'Internationale Reisplanner'. Die plant een prima reis: om half tien opstappen op Amsterdam CS, overstappen in Parijs en om half 5 in Montbard eruit. Wat zou dat kosten, vraag ik me af. Voor het aanschaffen van tickets verwijst de site door naar NS Hispeed (Internationale treintickets voor Thalys, TGV, ICE International en Eurostar). Daar opnieuw de gegevens ingevuld, maar Montbard wordt niet herkend. Als ik klik op 'Onze bestemmingen' staat de plaats - een TGV-station - er inderdaad niet bij. Thalys.nl helpt me ook niet verder dan Parijs.

Wat nu? Boeken tot Parijs en dan via een Franse site de rest regelen? De moed zakt me in de schoenen. Een Google-zoekactie brengt me naar www.tgv-europe.nl.
Hier kan ik de prijzen checken voor het volledige traject. Dat gaat goed, maar rode letters schreeuwen me toe:
Let op, bepaalde trajecten van deze lijst kunnen niet gereserveerd worden.
Let op: er zijn nog plaatsen beschikbaar in bepaalde treinen maar met andere gemaksmaatstaven.


Uh, ok... en nu?
Maar even proberen dan. Ik klik de gewenste heenreis aan.

Geen trein heeft die voldoen aan uw wensen reizen. Dankzij wijzigen met behulp van de zoekmachine op de linkerkant van de pagina of klik op de link hieronder volgende treinen.
Let op, bepaalde trajecten van deze lijst kunnen niet gereserveerd worden
Let op: er zijn nog plaatsen beschikbaar in bepaalde treinen maar met andere gemaksmaatstaven.
Ik 'klik op de link hieronder volgende treinen'. Wederom met als resultaat bovenstaande volzinnen. Dan laat ik me verleiden door de zin: Wees slim: probeer de 1e klasse. Resultaat: Geen trein heeft die voldoen aan uw wensen reizen. Etc.
Nou goed, dan maar een dag later vertrekken 'dankzij wijzigen met behulp van de zoekmachine op de linkerkant van de pagina'.
Met nogmaals hetzelfde negatieve resultaat.

Ik ga met de auto. Was ik eigenlijk toch al van plan toen ik de prijzen van de tickets zag. Tussen de 176 en 307 euro voor twee personen. En dan ben je alleen nog maar heen. Als je kon boeken.