Twinkle | Digital Commerce

Hermes eerste Britse vervoerder in Google Home

2017-09-01
1435807
  • 0:54

Hermes is de eerste bezorger van e-commerce pakketten in het Verenigd Koninkrijk die zijn dienst gekoppeld heeft aan Google Home. Britse consumenten kunnen aan de virtuele assistent vragen wanneer hun online order arriveert.

Ok Google, what time will my Hermes parcel arrive?’, is de vraag die een online shopper aan zijn Google Home kan stellen. Dankzij een koppeling met het systeem van de pakketvervoerder houdt de assistent hem vervolgens op de hoogte van de verzending.

Retouren volgen

Naast de pakketten die besteld zijn in Britse webwinkels, is het ook mogelijk om c2c-orders en zelf verstuurde retouren aan shops te volgen. Hermes startte een dergelijke samenwerking al eerder met Amazon, voor de integratie met Alexa in Echo.

Shopfunctie

Google Home is sinds begin dit jaar in de Verenigde Staten voorzien van een shopfunctie. Daarmee kunnen Amerikanen hun stem gebruiken om producten te bestellen bij retailers die aangesloten zijn bij Google Express. De bezorgdienst haalt de artikelen uit de fysieke winkels en levert ze thuis af.