Twinkle | Digital Commerce

‘In 2025 alleen nog elektrisch goederenverkeer in steden’

2018-05-14
1200675
  • 0:59

In de grotere binnensteden moet in 2025 alleen nog elektrisch goederenvervoer rondrijden. Dat is de ambitie van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN). Dat betekent dat ook alle e-commerce pakketten door elektrisch gedreven wagens geleverd worden.

De start van het project, dat moet bijdragen aan de wens om de CO2-uitstoot door het beroepsgoederenverkeer vanaf 2030 te halveren, vindt begin volgend jaar plaats. Eerst zijn de grotere gemeenten aan de beurt, aldus het Parool. Die moeten gebieden aanwijzen voor nuluitstoot.

Voortouw in duurzaamheid

De brancheorganisatie vindt dat Nederland het voortouw moet nemen in het verduurzamen van het goederenvervoer in de steden. Ondernemers kunnen hun duurzame initiatieven indienen bij het Zero-Low-High loket van de TLN, dat is geopend ‘voor bedrijven die op zoek zijn naar samenwerkingspartners in de sector, op het gebied van duurzaamheid, of een duurzaam idee hebben en willen kijken hoe dit uitgewerkt kan worden’.

Proef met elektrisch rijden

Op dit moment rijden er al elektrische wagens van verschillende pakketbedrijven. PostNL startte bijvoorbeeld begin dit jaar een pilot in Amsterdam, en in Rotterdam, Utrecht en onze hoofdstad rijden de wagentjes van Bubble Post.

Lees ook:
Is het bestelbusalarm terecht? (16-3-2017)