Twinkle | Digital Commerce

Couverts gaat op in Iens

2017-09-04
1370770
  • 0:54

Couverts wordt per 2 oktober geïntegreerd in Iens, waardoor er straks één platform bestaat waar consumenten restaurants opzoeken en een plek reserveren. De samenvoeging volgt uit de overname van Couverts door de Tripadvisor-dochter vorig jaar.

Op Iens.nl, in de Iens-app en via Tripadvisor zijn straks vijfduizend Nederlandse restaurants te vinden met informatie als het adres, openingstijden en klantreviews. Bij al deze partners is het ook mogelijk om online te reserveren.

Eén systeem

Couverts.nl blijft tot half januari 2018 geopend. Een restauranteigenaar krijgt door de samenvoeging ‘de mogelijkheid om gasten van een betere service te voorzien, doordat hij alle reserveringen gecentraliseerd binnenkrijgt en beheert in één systeem’, aldus Iens in een persbericht. ‘Daarnaast kunnen de restaurateurs deelnemen aan het Iens-loyaliteitsprogramma en promoties. Dit biedt de restaurateur de kans om extra gasten aan te trekken.’

Zelf online verkopen

Koninklijke Horeca Nederland riep restaurants dit voorjaar op te investeren in eigen online verkoopkanalen, zodat zij tegenwicht kunnen bieden aan bestelsites als Thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Restaurants moeten 'baas in eigen huis zijn', bepleitte de belangenvereniging.