Twinkle | Digital Commerce

Amazon test eenuursbezorging vanaf Londense catwalk

2017-09-19
1000562
  • 1:03

Amazon testte tijdens de London Fashion Week, die vandaag afloopt, bezorging binnen een uur vanaf de catwalk. Leden van Prime Now konden tegen betaling een selectie uit de collectie van Nicopanda binnen zestig minuten ontvangen.

Voor 6,99 pond konden abonnees van Amazons bezorgdienst kledingstukken getoond op de runway een uur na bestelling aantrekken. De pilot besloeg zes items, waaronder een tas, een jack en sjaal van het street wear-merk, dat bekendstaat om zijn felgekleurde collectie. Prime-leden konden de artikelen ook kosteloos same day laten leveren.

Eigen modemerk

Amazons interesse voor de modemarkt bleek afgelopen week ook al uit de introductie van een eigen Europees modemerk 'find.', dat achthonderd artikelen beslaat. Het nieuwe merk bestaat naast bijvoorbeeld het label Butonned Down, waarvan de overhemden alleen verkrijgbaar zijn voor Prime-leden.

Britse uurslevering

Eenuursbezorging an sich is geen noviteit voor de Amerikaanse e-tailreus, ook niet in Groot Brittannië. Amazon haalde zijn one hour delivery service Prime Now al in 2015 naar Londen; inmiddels is het bezorgabonnement in ruim een derde van Groot-Brittannië beschikbaar. Op de boodschappenmarkt in het land krijgt Amazon de laatste tijd ook met uitdagers te maken; zo test supermarktketen Tesco momenteel eenuurservice Tesco Now.