Twinkle | Digital Commerce

Amazon brengt Prime Now naar Europa

2017-05-27
180101
  • 1:06

Amazon start in Londen met zijn one hour delivery service Prime Now. Het is de eerste keer dat de pure player deze dienst voor consumenten buiten de Verenigde Staten beschikbaar maakt.

Britse Prime-leden die woonachtig zijn in bepaalde zones binnen Londen kunnen hun bestelde Amazon-artikelen binnen een dag of zelfs binnen het uur thuis laten bezorgen. Orders moeten een bestelwaarde hebben van 20 pond. Voor 6,99 pond levert Amazon de bestelling binnen het uur aan de deur. Bezorging binnen twee uur is wel gratis en vindt plaats tussen acht uur ’s ochtends en middernacht.

Ovens en printers
De producten uit 27 categorieën op Amazon.co.uk komen in aanmerking voor Prime Now. Het blijft volgens Techcrunch niet bij dagelijkse benodigdheden als shampoo of toiletpapier; Amazon bezorgt ook ovens, printers en Apple TV’s binnen het uur.

Fooi
Britse consumenten kunnen online aangeven hoeveel fooi zij aan hun koerier meegeven. Dat kan achteraf op de website worden ingesteld. De koerier houdt volgens Amazon alle fooi die hij krijgt.

Gratis same day delivery
Amazon startte Prime Now vorig jaar op Manhattan en breidde de dienst vervolgens uit naar andere gebieden binnen de VS. In mei werd het same day leveren met Prime Now gratis voor Prime-leden in vijfhonderd Amerikaanse plaatsen.