Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse webwinkel Hornbach geopend

2017-11-08
180101
  • 0:59

Hornbach is in ons land begonnen met de online verkoop van bijna zijn complete assortiment. Voortaan zijn onder andere klopboren, zonneschermen, barbeques en tegels te bestellen bij de bouwmarkt. Artikelen zijn behalve online bestelbaar ook reserveerbaar.

Het Duitse Hornbach zag de concurrenten in ons land, waaronder Formido, Praxis, Gamma en Karwei, de afgelopen jaren één voor één een webwinkel openen. De Nederlandse start met e-commerce stond aanvankelijk gepland voor 2013, maar nu pas is er een winkelmandje verschenen op Hornbach.nl. Sinds gisteren is de bouwmarkt een officieel gecertificeerd lid van Thuiswinkel.org. In reclames wijst de keten inmiddels op de online bestelmogelijkheden.

Bezorgen en afhalen
Artikelen op Hornbach.nl zijn behalve bestelbaar ook reserveerbaar. Bezoekers krijgen per product te zien hoeveel stuks er nog te vinden zijn in de buurt. Wie reserveert, kan de verzamelde orders na vier uur gratis komen ophalen en terplekke betalen. Wie artikelen liever laat afleveren moet minimaal een dag wachten en betaalt (variabele) verzendkosten.

Hornbach werkt voor de verzending onder andere samen met PostNL en Van Spreuwel Transport.