Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo levert maaltijd via GPS ‘op iedere locatie’

2017-05-28
595335
  • [nieuws]
  • 1:13

Deliveroo-bezorgers traceren voortaan hongerige consumenten die per app bestellen, via GPS-tracking op hun telefoon om maaltijden af te leveren op hun precieze locatie, ook als dat niet op een vast adres is.

Zowel bezorger als besteller kunnen elkaars locatie vanaf deze maand realtime checken via de app. Levering in parken, boten of aan grachten hoort daarom voortaan tot de bezorgmogelijkheden van Deliveroo. 'Vorig jaar was Deliveroo al beschikbaar in bepaalde parken in Nederland binnen de bezorggebieden. Deze service is nu geperfectioneerd en uitgebreid,' verklaart een woordvoerder aan Twinkle. Het bedrijf meldt dat flexibele levering mogelijk is voor ‘elk gerecht’ op iedere mogelijke locatie’. De maaltijdbezorger biedt aangesloten restaurants sinds begin dit jaar extra keukencapaciteit in zijn Roobox-containers.

GPS-bezorging
Het lokaliseren van klanten via GPS-tracking, zodat op allerlei locaties bezorgd kan worden, probeert Zalando momenteel ook samen met bezorgdienst Parcify uit in België. Deliveroo’s concurrent foodora leverde vorige zomer restaurantmaaltijden op het strand in Scheveningen.

ZZP-constructie
De bezorgers (‘riders’) van het van oorsprong Britse Deliveroo krijgen in Zuid-Hollandse steden sinds vorige week geen vast contract meer; Deliveroo betaalt nieuwe medewerkers per rit en niet langer per uur. Door die ‘zzp’-constructie vervallen vakantietoeslag en verzekeringen voor de bezorgers, een constructie waar ook UberEats gebruik van maakt en die demissionair minister Asscher al een tijdje openlijk bekritiseert. In thuisland Groot-Brittannië stapten Deliveroo-bezorgers eind maart zelfs naar de rechter.