Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon zoekt 1.300 lokale dc’s in Europa voor Prime’

2017-05-28
20001125
  • [nieuws]
  • 1:06

Amazon zoekt dertienhonderd nieuwe magazijnruimtes in Europa voor zijn Prime-service. Het gaat volgens Britse media voornamelijk om kleinere hubs, van waaruit grote steden in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië beleverd kunnen worden.

In deze landen is Amazon actief met Prime. De Amerikaan introduceerde zijn bezorgabonnement een aantal jaar geleden in Europa en wil met nieuwe lokale magazijnen wat gas gaan geven, aldus Britse media. Volgens The Telegraph wil Amazon vooral de populairste producten dichtbij klanten in grote steden hebben.

Prime Now
Met een dc aan de rand van de stad zijn die artikelen snel bezorgd. In sommige Europese steden is dan ook de one hour delivery dienst Prime Now een optie voor klanten.

Afhaalpunten in Nederland
Amazon rolde vorig jaar in verschillende Europese landen een netwerk van afhaalpunten uit. In Nederland – waar Prime niet actief is omdat consumenten via Amazon.de moeten bestellen – zijn meer dan zevenhonderd afhaallocaties te vinden. Een samenwerking met DPD maakt dit mogelijk.

One-click-ship
De lokale Europese magazijnen zijn de volgende stap in Amazon’s ideaalplaatje van een mondiaal bezorgnetwerk dat concurreert met DHL, UPS of FedEx. De pure player repte vorig jaar over one-click-ship voor merchants die zich aansluiten bij het Fulfilment by Amazon-programma.