Twinkle | Digital Commerce

Dierenstart-up in ‘grootste e-commerce overname in VS’

2017-05-28
24001350
  • [nieuws]
  • 0:54

Traditionele dierenwinkelketen PetSmart wil het vijf boekjaren oude Chewy kopen voor 3,35 miljard dollar. Daarmee zou dit de grootste e-commerce overname in de Amerikaanse geschiedenis zijn.

Het overnamebedrag is nog hoger dan toen Walmart nieuwkomer Jet.com kocht voor 3,3 miljard dollar om zijn online positie te verstevigen. Sindsdien heeft Walmart verschillende overnames gedaan om zijn dochteronderneming verder te helpen groeien.

Waarde van PetSmart
PetSmart - dat rond de vijftienhonderd fysieke winkels heeft in de Verenigde Staten - was volgens Recode zelf 8,7 miljard dollar waard in 2015, toen het gekocht werd door private equity investeerders. In zijn vijfde boekjaar noteerde overnameprooi Chewy 900 miljoen dollar aan omzet, met ongeveer 236 miljoen dollar aan verkregen groeigeld.

Gokje
Volgens Amerikaanse media is de koop van Chewy een ‘bet-the-company acquisition’, net zoals het van oorsprong traditionele Walmart erop gokte om met Jet.com (ooit one of the biggest bets in the history of online retail genoemd) hoge ogen te gooien in de digitale markt.